Frölunda Indians

Uppgift:

Frölunda Indians hockeylags klassiska rivaler är Karlstadlaget Färjestad. I många år har deras matcher setts som derbys och stämningen är alltid på topp i arenan när de två lagen möts. Med humor har de de senaste säsongerna kunnat retas med varann och varit kaxiga med glimt i ögat. Med detta som grund skulle en liten kampanj tas fram för att lanseras inför sista seriematchen mellan lagen och matchen skulle spelas i Scandinavium, Göteborg. Kampanjen skulle på ett kaxigt men humoristiskt sätt provocera Färjestad för att visa att de inte har en chans i mötet.

Lösning:

Frölundas Färjestadflingor – nu kan du också äta Färjestad till frukost.

Ett flingpaket togs fram med namnet ”Frölundas Färjestadflingor”. Framsidan pryds av Robin Figren (FHC) som fintat en Färjestadspelare och en reklamfilm som säljer in flingorna tillsammans med budskapet ”Vi äter Färjestad till frukost” togs fram.

Resultat:

Kampanjen fick en rejäl spridning veckan innan matchen och fick plats både i Sveriges Radio, GT, Aftonbladet, Expressen, SVT Nyheter, Resumé med flera. Kampanjen blev även vald till en av ”Best ambient of the week” på Bestadsontv.com och spreds som en löpeld på sociala medier med varierade reaktioner från båda lagens anhängare.